MENIU

Judecătorii i-au confiscat jumătate de milion de euro fostului şef al Permiselor auto Argeş

Foto: all-news.ro

Curtea de Apel Piteşti – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a decis confiscarea a 458.805 EURO, 1.580 USD şi 29.345 LEI din averea lui Gheorghe Vlăsceanu, fostul comisar şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş. Vlăsceanu este acuzat în dosarul permiselor false din Argeş, fiind reţinut mai bine de un an.

Gheorghe Vlăsceanu a rămas fără aproape jumătate de milion de euro. Asta după ce judecătorii Curţii de Apel au decis, săptămâna trecută printr-o hotărâre defnitiva confiscarea sumelor de 458.805 euro, 1.580 dolari şi 29.345 lei din conturile sale, informează un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

ANI s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai mulţi angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş au acumulat averi ce depăşesc veniturile realizate.

"La data 23 iunie 2008, ANI a demarat procedura de investigare a averii domnului VLĂSCEANU GHEORGHE CODRUŢ, dar şi a familiei acestuia şi a constatat că membrii familiei domnului VLĂSCEANU GHEORGHE CODRUŢ au dobândit averi ce nu pot fi justificate prin veniturile realizate de către aceştia, având în vedere vârsta sau ocupaţia, în perioada 2000 - 2008, valoarea averii dobândite de către VLĂSCEANU GHEORGHE CODRUŢ, împreună cu familia, este în cuantum de 3.097.596 RON, iar veniturile realizate de aceştia au fost în cuantum de 734.407 RON, rezultând o diferenţă vădită, în sumă de 2.171.109 RON", se arată în comunicatul ANI.

Sentinţa Curţii de Apel Piteşti – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal este definitivă, putând fi atacată pe calea extraordinară a recursului, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vlăsceanu a fost reţinut în urmă cu un an, alături de alte 21 de persoane în scandalul permiselor de conducere false eliberate în judeţul Argeş. A fost eliberat după 420 de zile. Vlăsceanu este acuzat de procurorii DNA de constituire a unui grup infracŢional organizat; luare de mită în forma continuată.
Mai multe articole despre:
Argeş arest Curtea de Apel permise auto