MENIU

Judecătorii au dispus o expertiză pentru a stabili dacă Rodica Stănoiu a făcut poliţie politică

Foto: cotidianul.ro

Curtea de Apel Bucureşti a dispus luni efectuarea unei expertize grafoscopice în dosarul în care Rodica Stănoiu contestă verdictul de poliţie politică dat de CNSAS în cazul său.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, luni, efectuarea unei expertize grafoscopice în dosarul în care Rodica Stănoiu contestă verdictul de poliţie politică dat de CNSAS în cazul său.

Astfel, judecătorii vor să se stabilească, prin expertiză, dacă Stănoiu a scris notele informative depunse la dosar de CNSAS.

Curtea de Apel Bucureşti a fixat un nou termen de judecată pentru 23 martie.

Rodica Stănoiu, fost ministru al Justiţiei în cabinetul Năstase, între anii  2000 şi 2004, ar fi dat note informative, sub numele conspirativ "Sanda", începând cu anul 1983 până în anul 1987, arată CNSAS în documentele depuse la dosar. CNSAS notează că, în data de 30 noiembrie 1982, fosta Securitate a propus contactarea "în scopul exploatării informative a lui Stănoiu Mihaela Rodica", care, între 1983 şi 1985, ar fi furnizat informaţii semnate cu numele "Sanda", iar între 1986 şi 1987, ar fi semnat note informative sub numele conspirativ "Georgeta".

Reamintim că Rodica Stăniu a contestat, în anul 2007, decizia dată de CNSAS, prin care arată că aceasta ar fi făcut poliţie politică. CNSAS a respins, pe 6 februarie 2007, contestaţia depusă de Rodica Stănoiu, menţinând verdictul iniţial de poliţie politică în cazul ei.

Stănoiu a primit primul verdict de poliţie politică pe 7 decembrie 2006, după ce Colegiul CNSAS a decis, urmare a unor expertize grafologice, că ei îi aparţineau notele informative semnate sub pseudonim "Sanda".

După ce a fost audiată prima oară de CNSAS, Stănoiu, fost ministru al Justiţiei în timpul guvernării Năstase, a demisionat din PSD.