MENIU

Jucătorii lui CS Otopeni au fost nevoiţi să facă deplasarea în ziua meciului cu FC Vaslui, de teama penalizărilor

Foto: www.gooolsport.ro

Antrenorul lui CS Otopeni, Liviu Ciobotariu, a declarat că a fost nevoit să accepte ca echipa să facă deplasarea în ziua meciului cu FC Vaslui, pentru că în caz contrar el şi jucătorii riscau rezilierea contractelor sau penalizări financiare.

"Dacă cei din conducere au luat această decizie, noi nu putem decât să ne supunem. Noi am respectat decizia, pentru că altfel puteam ajunge chiar la rezilierea contractelor sau la amenzi de 10% din valoarea acestora. Ne-am gândit foarte bine, am vrut să refuzăm, însă echipa avea de suferit dacă nu ne prezentam la meci. Imaginaţi-vă ce măsuri putea lua conducerea clubului. Am vrut să dau dovadă de caracter, şi eu, şi echipa şi ne-am urcat în autocar, însă nu ştiu dacă am luat decizia bună", a declarat Liviu Ciobotariu.

"Eu îmi asum responsabilitatea jocului, am încredere în fotbalişti, însă riscul de a periclita situaţia jucătorilor şi a mea era prea mare. Vom face tot posibilul să câştigăm", a mai adăugat tehnicianul.

Ciobotariu a spus că echipa a mers direct la stadion, unde a făcut şi şedinţa tehnică şi a mărturisit că, pentru masă, a făcut o oprire la o benzinărie, unde jucătorii au mâncat sandvişuri.

În privinţa celor patru jucători care au făcut deplasarea la Vaslui sâmbătă, pe cheltuiala lor, printre care Ionuţ Rada şi Caramarin, tehnicianul a precizat că a fost de acord şi nu riscă niciun fel de sancţiuni pentru că nu au respectat programul echipei. "Eu le-am dat voie. M-au rugat şi le-am dat voie. Au probleme musculare şi riscau accidentări grave dacă intrau obosiţi pe teren", a precizat Ciobotariu, care a explicat că a luat în calcul şi varianta ca fiecare să-şi achite cazarea, însă au fost jucători care i-au spus că nu au bani să-şi plătească ei cantonamentul".

Lotul echipei CS Otopeni şi staff-ul tehnic au plecat cu un autocar spre Vaslui abia duminică dimineaţă la ora 11:00, deşi trebuiau să fie în localitatea moldoveană la ora 19:00 când au jucat împotriva formaţiei locale în etapa a 31-a a Ligii I.

Portarul Cristi Munteanu a afirmat că situaţia nu este deloc normală şi este de părere că echipa sa nu poate emite pretenţii în faţa celor de la FC Vaslui în asemenea condiţii. "Trebuie să respectăm programul, nu avem ce face, chiar dacă e foarte greu. Aşa a hotărât conducerea, dar e greu să jucăm în asemenea condiţii. Mă îndoiesc că putem emite pretenţii în faţa unei echipe care se bate pentru un loc în cupele europene, dar suntem bărbaţi şi trebuie să ne facem datoria", a spus Munteanu, care a fost completat de colegul său Vali Negru, acesta glumind pe seama situaţiei: "Poate ne mai oprim pe drum la un fast-food să mâncăm ceva. Asta e, dacă întârziem dăm un telefon la FRF şi le spunem că întârziem, poate mai aşteaptă puţin". 

Meciul dintre FC Vaslui şi CS Otopeni, din cadrul etapei a 31-a a Ligii I, a fost programat duminică, de la ora 19:00 pe stadionul Muncipal.