MENIU

Jongleriile stimulează activitatea cerebrală

Foto: strollerstrides.com

Cercetătorii au descoperit că activitatea cerebrală este stimulată de acţiuni complexe de coordonare, precum jongleriile. Mai mult, materia albă din creier creşte cu 5% dacă facem jonglerii.

24 de persoane au fost supuse unui studiu care a durat şase săptămâni, de către cercetătorii de la Universitatea Oxford. Activităţile tinerilor au fost scanate înainte şi după finalizarea testelor.

Cercetătorii au împărţit voluntarii în două grupe. Primul grup a făcut lecţii de jonglerie a câte 30 de minute, în fiecare zi, timp de şase luni. Al doilea grup nu a fost obligat să respecte programul.

Persoanele din grupul care a respectat programul impus de către cercetători şi care au făcut jongleriile, materia albă, aflată într-o secţiune din spatele creierului, denumită "sulcus intraparietal", a crescut cu 5%. Această regiune a creierului este responsabilă de reacţia oamenilor de a prinde obiectele care apar în câmpul vederii periferice.

Cercetătorii de la Oxford spun că acestă descoperire poate duce dezvoltarea unor tratamente noi pentru diferite boli neurologice, precum scleroza multiplă sau Alzheimer.

Niciunul dintre voluntari nu ştia, înainte de începerea studiului, să facă jonglerii.