MENIU

Johannis: Mingea este acum la preşedintele Băsescu

Foto: NewsIN
Rugat să vorbească despre soluţiile sale la criza economică, Johannis a refuzat să răspundă.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, susţine că nu s-a visat niciodată premier şi că după refuzul opoziţiei de a-i acorda sprijin premierului desemnat Croitoru, cheia rezolvării crizei politice se întoarce la preşedintele Traian Băsescu.

"Finalul rundei de dezbateri de azi a fost absolut previzibilă. Opoziţia, care între timp e în majoritate a spus din capul locului ce doreşte. Acuma mingea e la domnul Croitoru sau la domnul preşedinte, depinde care se hotăreşte să facă primul o mişcare", a declarat Klaus Johannis. Acesta a adăugat că nu s-a văzut niciodată premier al României.

În opinia primarului Sibiului, el ar putea conduce un cabinet de tehnocraţi până la alegeri şi unul politic după, opinie care concide cu cea lansată marţi de prezidenţiabilul PNL Crin Antonescu.

Rugat să vorbească despre soluţiile sale la criza economică, Johannis a refuzat să răspundă. "Eu nu am nicio calitate oficială şi nu simt nevoia să prezint vreun program de guvernare sau de ieşire din criză. În măsura în care voi ajunge să propun un plan voi avea ocazia să propun un plan foarte bun".

În privinţa candidatului pe care îl va vota la prezidenţiale, Johannis a precizat că opţiunea sa va fi una diferită faţă de cea din 2004. Atunci l-a susţinut public pe Traian Băsescu.