MENIU

Joe Biden, vicepreşedintele SUA, se întâlneşte cu preşedintele Traian Băsescu

Foto: REALITATEA.NET

Biden se întâlneşte la această oră cu preşedintele Traian Băsescu, premierul în funcţie Emil Boc, iar în cursul zileise va întâlni cu "liderii opoziţiei" Mircea Geoană şi Crin Antonescu, a anunţat consilierul său, Tony Blinken.

Joe Biden s-a întâlnit de dimineaţă cu angajaţii Ambasadei Americane la Bucureşti, iar la această oră are o întrevedere de lucru  cu Traian Băsescu la Cotroceni, după care cei doi vor susţine o conferinţă de presă.

Apoi, înaltul oficial american va avea o întâlnire cu premierul în funcţie Emil Boc. Următorul punct pe agenda sa va fi un discurs public susţinut pe tema relaţiei dintre SUA şi Europa Centrală şi de Est.

În ultima parte a zilei, Biden va avea întrevederi cu Mircea Geoană şi cu Crin Antonescu, după care va pleca spre Praga. 

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat drept "un semnal extrem de pozitiv" prezenţa în România a vicepreşedintelui american, Joe Biden. Băsescu a spus că această vizită arată că România nu este izolată pe plan extern. 

Vicepreşedintele american Joe Biden a sosit miercuri seară în România, a doua etapă în cadrul turneului pe care îl întreprinde în Europa de Est la 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului şi într-un moment în care Statele Unite regândesc arhitectura de securitate.