MENIU

Jocurile de culise pentru numirea premierului sunt tratate pe larg de ziare

Foto: http://www.tehnocratmedia.ro/outdoor/2-ziare.jpg

Fiecare cotidian scrie despre ce se ascunde în spatele propunerilor şi negocierilor.

România Liberă deschide ediţia de astăzi cu declaraţia lui Mircea Geoană: "Traian Băsescu vrea să rămână "la bani şi la butoane" şi de aceea tergiversează numirea unui prim-ministru.

"Băsescu vrea un premier care vorbeşte limba FMI, nu un profesor ca Johannis" titrează Ziua. "Dirigentele PD-L", cum a fost "alintat" Băsescu de către Mircea Geoană a spus "pas" propunerii "majorităţii PSD-PNL-PC-UDMR plus minorităţi, formată marţi noaptea acasă la Felix", mai scriu jurnaliştii de la Ziua.

La fel gândesc şi ziariştii de la Gândul, care văd mutările politice ca într-un joc de şah. Deocamdată "şah" la Preşedinte. "Băsescu refuză Guvernul tehnocrat al lui Geoană şi Crin şi mută cu "premierul FMI".

Gardianul vede un scenariu a la Tarantino şi titrează: "Cu GUN-ul în Palatul Victoria. Băsescu vrea să vâre PDL într-un Guvern de Uniune Naţională".

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei vorbesc despre tensiunile dintre PSD şi PNL referitoare la propunerea pentru fotoliul de prim-ministru. PNL şi PSD sunt unite de strategia anti-Băsescu, dar au viziuni diferite în privinţa mandatului lui Klaus Johannis, dacă primarul Sibiului ar ajunge premier. La întâlnirea partidelor din coaliţie, PSD a propus ca Johannis să aibă un mandat limitat până la alegeri, în timp ce liberalii s-au opus acestei limitări, au afirmat surse parlamentare.

Mai multe articole despre:
PNL PSD parlamentari Klaus Johannis partide politice