MENIU

Jenson Button este noul campion mondial din Formula 1

Foto: The Sun

Jenson Button este noul campion mondial din Formula 1. Pilotul britanic a terminat pe locul 5 în Brazilia, în penultima etapă a sezonului, şi a câştigat punctele necesare pentru a deveni matematic campion mondial, cu o etapă înainte de final.

Cursa din Brazilia a fost câştigată de australianul Mark Webber, urmat pe podium de polonezul Kubica şi britanicul Lewis Hamilton.

Pe patru a sosit germanul Vettel, însă Button a încheiat cursa imediat după rivalul său.

În urma clasării din cursa din Brazilia, Jenson Button a acumulat 89 de puncte, iar Vettel a strâns doar 74, aşa că britanicul a devenit matematic campion mondial.

E pentru a doua oară consecutiv când titlul în Formula 1 este cucerit de un britanic, după triumful de anul trecut al lui Hamilton. 

Ultima etapă a sezonului se va disputa pe 1 noiembrie, la Abu-Dhabi, însă va conta doar pentru palmares. BrawnGp a cucerit titlul mondial şi la constructori.

În vârstă de 29 de ani, Button a intrat în Formula 1 în anul 1999, ca pilot de teste pentru McLaren, iar prima cursă a câştigat-o abia în anul 2006, de altfel, singura până în actualul sezon. În 2009, Button a câştigat nu mai puţin de şase curse. Brawn GP este debutantă în Formula 1, intrând în competiţie abia în acest an, după ce Ross Brawn a cumpărat echipa de la Honda, care şi-a anunţat retragerea la finele anului 2008. Din cele 16 curse disputate până acum, Brawn a reuşit să câştige jumătate, şase prin Button şi două prin Barrichello. 

Mai multe articole despre:
Formula 1 Campion mondial Jenson Button