MENIU

Jandarmii care îl păzesc pe Sarkozy au râie

Foto: gala.fr

Incredibil, dar jandarmii care păzesc Palatul Elysee lucrează în spaţii insalubre. Jandarmii denunţă chiar şi o "boală care pătează pereţii auriţi ai palatului prezidenţial": râia.

Site-ul revistei Gala scrie că serviciul de presă al preşedinţiei franceze a declarat că în perioada estivală au fost trei sub-ofiţeri suspectaţi că ar avea râie, din rândul gărzilor de la Elysee. 

O scrisoare anonimă apărută pe internet denunţă condiţiile insalubre în care Gărzile Republicane muncesc 24h/24, 365 de zile pe an şi faptul că militarii se tem să nu ducă în familiile lor boala, pe care, de cele mai multe ori, o fac doar oamenii străzii.

"Curăţenia în spaţiile în care ne desfăşurăm activitatea este făcută de jandarmi, cu mături uzate, cu cozile rupte şi cu mopuri foarte vechi. Lenjeriile nu sunt schimbate niciodată, iar militarii îşi cumpără cearceafuri de unică folosinţă, ca să se protezeje. Suntem ofiţeri şi sub-ofiţeri care s-au pregătit mult, suntem specialişti în securitatea statului şi cu toate astea nu ni se arată niciun pic de consideraţie", arată memoriul jandarmilor.

Jandarmii condamnă şi faptul că în apropiere Parisului, mai mult de 300 de de gărzi sunt ţinute în rezervă, în loc să fie pe străzi pentru a asigura siguranţa publică: "Când izbucnesc focuri de armă în Saint Ouen (n.r. suburbie a Parisului zguduită de violenţe în ultimii ani) sau femeile sunt agresate în metrou, familiile plâng la televizor cerând mai multă siguranţă, vi se pare normal ca sute de jandarmi să supravegheze un parc privat, să păzească intrările în restaurantele oficiale sau să amuze galeria în faţa porţii principale a Palatului?"

Serviciul de Comunicare al Palatului Elysee a anunţat că au fost întreprinse lucrări de reabilitare a localurilor pentru a evita insalubritatea, principalul factor în producerea bolii.

 

Mai multe articole despre:
jandarmi râie Nicolas Sarkozy elysee Palatul Elysee