MENIU

Jafurile şi tâlhăriile s-au dublat în prima jumătate a anului în România

Foto: www.safenetwork.org

Statistici îngrijorătoare venite din partea Poliţiei Române. Jafurile armate şi tâlhăriile s-au dublat în prima jumătate a anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Sociologii şi experţii criminalişti spun că înmulţirea alarmantă a jafurilor armate este legată de criza financiară.

Dacă în prima jumătate a anului trecut, erau comise 6 atacuri cu arme de foc, în aceeaşi perioadă a acestui an, au fost comise 12. Statisticile Poliţiei Române arată că, anul trecut, în primul semestru au fost înregistrate 2636 tâlhării, fiind începută urmărirea penală în 1826 de cazuri.

De la începutul anului 2009, s-au comis 3163 de tâlhării, în 2177 de dosare fiind începută urmărirea penală. Comparaţiile între cele două perioade mai arată că, în 2008, nu a fost atacată nicio bancă ori casă de schimb valutar sau de amanet, iar anul acesta deja au fost atacate şase astfel de sedii.

Cele mai grave tâlhării cu arme de foc au vizat trei bănci, din Cluj-Napoca, Constanţa şi Braşov şi alte trei case de schimb valutar şi amanet din Braşov, Constanţa şi Galaţi. Poliţiştii au rezolvat până acum trei dintre aceste cazuri.