MENIU

Jackson, o familie regală a muzicii pop bogată în scandaluri

Procesele răsunătoare ale lui Michael, sânul dezgolit al lui Janet în concert, acuzaţiile aduse de LaToya tatălui său sunt câteva dintre scandalurile familiei Jackson
Foto: BBC

Procesele răsunătoare ale lui Michael, sânul dezgolit al lui Janet în plin concert, acuzaţiile scandaloase făcute de LaToya, violenţa capului familiei, Joseph - de la naşterea grupului Jackson 5 la moartea regelui pop, familia Jackson nu a fost niciodată ocolită de scandaluri, comentează AFP.

În familia cu zece copii, toţi muzicieni cu mai mult sau mai puţin succes, rivalităţile nu au întârziat să apară, în special odată cu lansarea carierei solo a lui Michael.

În autobiografia publicată în 1991, LaToya, una dintre cele trei surori ale lui Michael, este prima care îşi reglează conturile public cu restul familiei şi mai ales cu tatăl lor, Joseph. Dacă duritatea şi intransigenţa patriarhului, fondator şi manager al Jackson 5 era bine cunoscută, LaToya adaugă acuzaţii de abuz sexual în ceea ce le priveşte pe ea şi pe sora ei Rebbie. Aceste dezvăluiri divizează familia, iar Rebbie neagă acuzaţiile surorii ei.

LaToya şi-a agravat şi mai rău situaţia în familie pozând goală de două ori pentru Playboy şi sprijinind în 1993 acuzaţiile de pedofilie la adresa fratelui ei Michael. Ulterior, declară că îşi regretă faptele şi declaraţiile, dând asigurări că a fost manipulată de soţul şi managerul ei, Jack Gordon.

Pe lângă LaToya şi Michael, poreclit Wacko Jacko din cauza excentricităţilor sale, Janet, cea mai mică din familie, a fost o altă răsfăţată a presei de scandal: contracte de multe milioane de dolari, succes planetar, căsătorii secrete, îngrăşări şi apoi slăbiri spectaculoase. Doar ea a putut rivaliza cu succesul regelui pop şi s-a menţinut întotdeauna în prim-plan. Dar a urmat povestea sânului dezgolit, care a provocat dezbateri aprinse în societate. În februarie 2004, la oră de maximă audienţă, Janet şi-a arătat pentru o secundă un sân, în timpul SuperBowl, finala campionatului de fotbal american privită de circa 90 de milioane de telespectatori.

Deşi a declarat că incidentul nu a fost planificat, ci bluza i s-a desfăcut accidental, scandalul a fost răsunător şi i-a dăunat carierei. La rândul său, CBC, care difuza SuperBowl, este în continuare într-un proces pentru a scăpa de amenda de 550.000 de dolari pe care i-a impus-o FCC, autoritatea federală a audiovizualului.

Moartea lui Michael Jackson a reuşit măcar să unească familia pentru a vorbi cu o singură voce. Jermaine, fratele cel mare şi fost membru al Jackson 5, a fost desemnat purtător de cuvânt oficial al familiei.
Mai multe articole despre:
Michael Jackson familie scandaluri Jackson Jackson 5