MENIU

Jacheta purtată de James Dean în "Rebel fără cauză", scoasă la licitație. Suma, uriașă

Jacheta rosie purtată de legendarul actor american James Dean în celebrul film "Rebel fară cauză", apărut în 1955, va fi scoasă la licitație și se așteaptă să fie vândută cu aproximativ 600.000 de dolari.

Aceasta este o șansă rară pentru colecționari, pentru fanii actorului și pentru cinefili de a deține un obiect prețios legat de actorul care a murit la numai 24 de ani, într-un accident de mașină, în septembrie 1955.

Jacheta s-a păstrat în condiții excelente și a fost afișată recent, la Palm Beach Modern Auctions, pe un manechin îmbrăcat într-un tricou alb și blugi albastre, similar stilului lui James Dean din "Rebel fără cauză", a notat presa americană.

"Rebel fără cauză" este unul dintre filmele de referință ale cinematografiei americane și mondiale. Apărută în 1955, pelicula descrie decăderea morală a tineretului american din anii '50 și înfățișează diferențele și conflictele dintre generații.

Citește și: Moartea misterioasă a lui Natalie Wood revine în atenția anchetatorilor. Imagini exclusive pe realitatea.net

Alături de James Dean, în filmul "Rebel fără cauză" a mai jucat un alt nume sonor al cinematografiei, Natalie Wood, pe atunci în vârstă de numai 16 ani.

În 1990, "Rebel fără cauză" a fost inclus spre arhivare și păstrare pentru generațiile viitoare în celebra "Library of Congress's National Film Registry".