MENIU

Iustin Covei spune că îşi asigură existenţa cu ajutorul părinţilor şi din vânzarea de maşini

Foto: Cotidianul.ro

Iustin Covei, fiul unui judecător craiovean, arestat săptămâna trecută pentru clonare de carduri, le-a spus magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti că trăieşte din banii daţi de părinţi şi din sumele obţinute din vânzarea de maşini şi piese auto.

Iustin Covei a susţinut, în faţa magistraţilor bucureşteni, că a fost filmat la un bancomat al Băncii Comerciale Carpatica atunci când încerca să retragă o sumă de bani virată de o firmă de asigurări pentru un accident în care fusese implicată maşina prietenei sale.

Covei a precizat că a încercat să retragă banii din bancomat cu un card care aparţinea prietenei sale, însă acesta a rămas blocat în bancomat.

Covei a susţinut, însă, că respectivul card, pe care a reuşit totuşi să îl recupereze 15 minute mai târziu, nu avea cum să fie falsificat, având în vedere că, a doua sau a treia zi, a reuşit să scoată sume de bani de pe el, fără a avea probleme. Covei a precizat, în faţa instanţei, că bancomantul Băncii Comerciale Carpatica unde a fost filmat este situat în apropierea casei sale.

Întrebat de magistraţii CAB despre interceptările telefonice ale procurorilor, în care se presupune că discută cu un alt inculpat, Petrel Hălănei, despre confecţionarea de dispozitive pentru retrageri ilegale de bani din bancomate, Covei a susţinut că, de fapt, vorbea cu Hălănei, care îi era coleg de facultate, despre grilele pentru  examenul de licenţă pe care l-au susţinut în luna iulie 2009. Mai mult, a susţinut Covei, nu îşi explică motivele pentru care se află în boxa acuzaţilor.

Covei a fost întrebat de instanţă şi despre legăturile pe care le avea cu ceilalţi inculpaţi, fiul magistratului craiovean spunând că îi ştie pe cei mai mulţi din cartier, fiind vecini. La întrebarea legată de modul în care îşi petrece timpul cu aceştia, Covei a răspuns că "stau pe bancă şi sparg seminţe".

Totodată, Iustin Covei a spus că un alt inculpat, Sergiu Dumitriu, îl ajuta la vânzarea de maşini şi de piese auto, care îi asigura o parte din venituri. De asemenea, Covei a spus că veniturile sale sunt asigurate de comercilizarea de piese auto, dar şi cu ajutorul părinţilor săi.

În privinţa maşinii care a fost ridicată de către procurori în urma descinderilor de la Craiova din 17 septembrie, Covei a declarat că a primit-o cadou de la părinţii săi, după ce a promovat, în iulie 2009, examenul de licenţă.