MENIU

Iustin Covei, fiul unui judecător craiovean, şi alţi trei tineri reţinuţi de DIICOT au fost audiaţi în cazul fraudelor cu carduri bancare

Foto: NewsIn
Potrivit avocaţilor, la domiciliile suspecţilor nu s-a găsit nimic suspect.

Iustin Covei, fiul unui judecător craiovean, alături de alţi trei tineri reţinuţi joi dimineaţă, în urma a 29 de percheziţii efectuate de procurorii DIICOT, au fost aduşi la Bucureşti. Ei au fost audiaţi în cazul fraudelor cu carduri bancare.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism -  Structura centrală şi Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti şi Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova, sprijiniţi de jandarmi, au efectuat, în dimineaţa zilei de joi, 29 de percheziţii domiciliare la mai multe adrese din municipiile Craiova, Constanţa şi Bucureşti, în vederea destructurării  unor grupări organizate specializate în fraude cu cărţi de credit.

Poliţiştii şi jandarmii au ridicat peste 100 de arme albe şi aparatură folosită la clonarea cardurilor bancare.

"Au fost aduse la sediul grupării peste 20 de persoane pentru audieri şi au fost trimise deja spre sediul DIICOT Bucureşti. Dintr-o garsonieră au fost ridicate 124 de cuţite şi săbii, dispozitive de clonare a cardurilor, calculatoare, echipamente de stocare, guri de bancomate şi camere video", a declarat lt. Cosmin Mirea, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Avocaţii lor au avut, însă, altă variantă. "Nu s-au găsit dispozitive, nu s-au găsit arme, bijuterii sau bani", a spus avocatul lui Iustin Covei. Aceeaşi declaraţie a avut-o şi avocatul lui Ionel Călin: "Nu s-a găsit nimic. S-a ridicat o sumă de bani, 9.000 de lire, care aparţinea familiei", a spus acesta.

Potrivit DIICOT, investigaţiile procurorilor vizau activităţile infracţionale comise de un număr de trei grupuri infracţionale organizate ce acţionau pe raza municipiului Craiova şi care erau coordonate de învinuiţii Jean Marin Mihăilă, zis "Jan", Nicolae Drivan Florin, zis "Fulgerică", Ionel Călin, zis "Nixon",  Iustin Covei şi Petre Hălănei.

În sarcina acestora s-a reţinut că, începând cu luna februarie 2009, au finanţat şi coordonat acţiuni infracţionale pe linia fraudelor cu cărţi de credit derulate pe teritoriul altor state, în special Australia, Iordania şi Tunisia.