MENIU

Iustin Covei a fost implicat în numeroase scandaluri publice şi în mai multe accidente rutiere

Foto: Cotidianul.ro

Copilul teribil al Craiovei, Iustin Covei, s-a ales cu primul dosar penal la numai 16 ani. În ultimii ani a fost implicat în numeroase scandaluri publice şi în mai multe accidente rutiere. Este fiul judecătorului Secţiei Civile a Curţii de Apel Craiova, Marin Covei, şi nepotul unui procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

În mai 2003, Iustin Covei, deşi minor, a ieşit la plimbare cu un BMW înmatriculat în Italia, fără a avea permis de conducere. A fost prins de poliţiştii de la Poliţia Rutieră, care i-au întocmit dosar penal.

În ianuarie 2004, fiul magistratului a fost reţinut de poliţişti, după ce a participat la un scandal cu bâte şi cuţite în cartierul craiovean Sărari. Dus la secţie, Covei a lovit un poliţist.

O lună mai târziu, Iustin Covei a urcat din nou la volan, de data aceasta într-un Mitsubishi înmatriculat în Germania. Din cauza vitezei şi a neadaptării la condiţiile de drum, tânărul a pierdut controlul volanului, maşina a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism care circula regulamentar.

În aprilie 2004, Iustin Covei a provocat un nou accident, întrând cu motoscuterul într-o maşină a poliţiei. Lui Covei i s-a întocmit atunci un nou dosar penal pentru conducere pe drumurile publice fără permis.

La sfârşitul lunii august 2005, Iustin Covei a fost reţinut de poliţiştii craioveni pentru că a batjocorit, în plină stradă, un tânăr. Covei a fost eliberat câteva ore mai târziu de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

În ianuarie 2006, Covei s-a ales cu un nou dosar penal, pentru că în noaptea de Revelion a înjunghiat o tânără de 18 ani aflată la o petrecere. Încidentul s-a petrecut într-o garsonieră din Craiova. Dosarul s-a soluţionat cu NUP, după ce victima a declarat că a fost doar un accident nefericit.

O altă infracţiune soldată cu dosar penal a avut loc în iulie 2006. Atunci, Covei a agresat, pe stradă, un tânăr cu care avea un conflict mai vechi. În urma incidentului victima a avut nevoie de 25 de zile de spitalizare.

În decembrie 2006, Covei a mai provocat un accident rutier soldat cu avarierea maşinii.

Şi, nu în ultimul rând, anul trecut, pe 19 mai, Iustin Covei, a fost amendat după ce a înjurat mai mulţi poliţişti.