MENIU

Italienii îl atacă pe Cristian Diaconescu şi pe Facebook

Foto: Cotidianul

Ministrul român de Externe şi-a făcut duşmani şi în reţelele sociale. Pe Facebook există deja două grupuri anti-Diaconescu: unul îl îndeamnă să îşi ia românii înapoi, altul îl face „nenorocit“ de-a binelea.

Dacă colegul său de guvern Theodor Paleologu are două pagini pe reţeaua socială Facebook şi un grup de susţinători (care l-ar fi dorit parlamentar), ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, nu este la fel de norocos. Pornind de la declaraţiile făcute la Radio România Actualităţi şi preluate de publicaţiile „La Repubblica“ şi „Corriere della Sera“ referitor la xenofobia guvernului italian, două grupuri de cetăţeni din Cizmă s-au strâns pe Facebook cu singurul scop de a-l critica pe Diaconescu.

Grupul cel mai consistent, care se şi identifică printr-o fotografie a politicianului şi poartă numele „Zitto a quello stronzo del ministro degli Esteri romeno Cristian Diaconescu“ („Să-şi ţină gura nenorocitul de ministru de Externe al României, Cristian Diaconescu“), este creat de Samuel Battaglia.

Citeşte mai mult în Cotidianul
Mai multe articole despre:
italieni Facebook