MENIU

Italia - Leonardo este noul antrenor al lui AC Milan, confirmă Galliani

Foto: www.sportitalia.com

Vicepreşedintele clubului AC Milan, Adriano Galliani, a anunţat duminică, după faptul că viitorul antrenor al echipei va fi Leonardo, care îl va înlocui pe Carlo Ancelotti, care la finalul meciului cu Fiorentina, din ultima etapă din Serie A, a anunţat că se desparte de formaţia lombardă, pe care o pregătea încă din 2001.

"Leonardo o să fie noul antrenor al lui Milan", a spus Galliani, care a adăugat că acesta va fi prezentat oficial în cursul zilei de luni. "Cu Ancelotti nu am terminat, rămâne prietenia dintre noi, au fost opt ani minunaţi", a afirmat oficialul lui AC Milan.

Brazilianul Leonardo, în vârstă de 39 de ani, a evoluat ca jucător la AC Milan, apoi a ocupat la club funcţia de director sportiv.

Fostul mijlocaş a câştigat în 1994 titlul de campion mondial cu Brazilia şi nu a antrenat până în prezent nicio echipă.

Ancelotti a subliniat că nu a decis să se despartă de AC Milan pentru că ar avea vreo înţelegere cu un alt club, deşi în ultima perioadă s-a speculat că el ar urma să preia pe Chelsea. "Am decis de comun acord să reziliem contractul cu un an mai devreme. Minunata mea aventură cu acest club se opreşte astăzi. Le mulţumesc jucătorilor, conducătorilor şi fanilor. Totul se termină bine şi cred că era cel mai bun moment să plec", a spus Ancelotti.

Carlo Ancelotti a pregătit pe AC Milan din 2001, după ce a mai antrenat pe Reggiana, Parma şi Juventus. Alături de gruparea milaneză a cucerit un campionat al Italiei, o Cupă, Supercupa, de două ori Supercupa Europei şi de două ori Liga Campionilor.