MENIU

Islanda intensifică vânătoarea de balene

Foto: shinyhappydeafie.com

Islanda, care a reluat în 2006 vânătoarea comercială de balene, a decis marţi să intensifice această activitate controversată, potrivit Ministerului Pescuitului care a multiplicat cu mai mult de şase cota de prindere pentru următorii cinci ani.

Ministrul demisionar al Pescuitului şi Agriculturii, Einar K. Gudfinnsson, a precizat la radioul islandez că noua cotă de pescuit este de 150 de balene brăzdate comune şi de la 100 la 150 balene Minke, faţă de 8 balene brăzdate comzne şi 30 Minke în 2007 şi faţă de 40 de balene Minke în 2008.

"Pescuitul total de balene brăzdate comune şi de balene Minke, în următorii cinci ani, se va face cu acordul oameniilor de ştiinţă de la Insitutul de cercetări maritime", asigură un comunicat al ministerului.

Această decizie vine după ce coaliţia guvernamentală (centru-dreapta şi social-democaraţi) a demisionat luni sub presiunea populaţiei care a condisderat-o vinovată pentru mersul prost al economiei isandeze.

Coaliţia va fi înlocuită de un guvernământ format din partidul social-democrat şi cel al Verzilor de Stânga, care se opun vânătorii de balene.
Mai multe articole despre:
guvern balenă vânătoare verzi Islanda intensificare