MENIU

Irlanda vrea un loc în plus la Cupa Mondială

Blatter nu exclude un CM cu 33 de ţări

Blatter pregăteşte revoluţionarea Cupei Mondiale din 2010: FIFA ia în calcul admiterea naţionalei Irlandei la Campionatul Mondial din Africa de Sud, după ce echipa lui Trappatoni a pierdut calificarea urmare a henţului comis de atacantul francey Thierry Henry.

Irlanda ar putea deveni cea de-a 33-a echipă participantă la Mondialul african dacă cererea formulată de oficiali va fi acceptata de FIFA.

\"Am primit o delegaţie din partea Irlandei şi era normal să fie nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat. Ştiu că nu se poate rejuca, nu au cerut sancţiuni faţă de jucători sau arbitri, dar au întrebat dacă pot fi echipa cu numărul 33 la Campionatul Mondial. Chiar au cerut acest lucru. Voi aduce acest lucru în atenţia Comitetului Executiv, nu ştiu ce se va întâmpla, dar dacă acceptăm acest lucru trebuie să facem la fel şi cu Costa Rica\", a explicat conducatorul fotbalului Mondial, conform Sky Sports.

Preşedintele Sepp Blatter a sugerat, luni, că înmulţirea ilegalitaţilor comise de fotbalişti ar putea genera o serie de răspunsuri ferme din partea FIFA, unul dintre ele fiind legat chiar de Mondialul african.

“Jucatorii care trişează dovedesc lipsă de respect faţă de joc. Vorbim despre oameni care încearcă să obţină un avantaj, iar asta nu este corect şi trebuie sa luptăm împotriva acestor comportamente. Cum am putea evita pe viitor situaţii precum cea din meciul intre Franţa şi Irlanda? Avem în teren un singur om care poate decide soarta meciului, iar el trebuie să ia o hotărâre imediată. Pentru moment, el are doi asistenţi, dar li s-ar putea adăuga mai mulţi în viitor” a adăugat, la Johannesburg, Sepp Blatter.

Adăugarea celei de-a 33-a echipe la programul Cupei Mondiale din 2010 va fi supusa atenţiei Comitetului Executiv al FIFA iar, în condiţiile în care propunerea va primi unda verde, o hotărîre definitivă va fi luată in luna martie la Zurich.