MENIU

ÎPS Teodosie a făcut plângere împotriva ordonanţei de începere a urmăririi penale

foto: ziuaconstanta.ro

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a făcut plângere la Parchetul General împotriva ordonanţei de începere a urmăririi penale pe numele său, motivând că procurorii ar fi trebuit să ceară acordul Patriarhiei Române, au declarat surse judiciare.

Plângerea este făcută în dosarul în care Arhiepiscopul Tomisului este urmărit penal pentru instigare la fals intelectual şi luare de mită, după ce ar fi cerut bani şi cadouri pentru a ajuta un reporter sub acoperire să se înscrie la Facultatea de Teologie.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, nu s-a prezentat pe 28 august la Parchetul General, el făcând o cerere de amânare pentru că şi-a angajat un nou avocat, care trebuie să studieze dosarul, au declarat  surse judiciare.

Arhiepiscopia Tomisului a precizat, într-un comunicat, după ce mass-media a făcut public faptul că împotriva IPS Teodosie s-a început urmărirea penală, că Arhiepiscopul Tomisului "acceptă această cercetare cu demnitate şi, ştiindu-se nevinovat, are încredere în demersurile Justiţiei". "Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Teodosie, al Tomisului, indiferent de speculaţiile pe care mass-media şi le poate îngădui, în goana după senzaţional, în calitate de cetăţean al acestei ţări şi de slujitor al Bisericii Ortodoxe, acceptă  această  cercetare cu demnitate şi ştiindu-se nevinovat, are încredere în demersurile Justiţiei române, pentru stabilirea adevărului”, se afirmă într-un comunicat de presă emis de instituţie.

Parchetul General a început urmărirea penală pe numele lui ÎPS Teodosie, pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual, dar şi pentru alţi doi preoţi. Astfel, preotul Bogdan Chiriluţă este cercetat de procurorii ÎCCJ pentru luare de mită, iar preotul Emil Brăescu pentru fals intelectual, spun surse judiciare.