MENIU

Ionuţ Lupescu: "Probabil dosarul lui Popescu a fost fabricat"

Foto: NewsIn

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, luni, că fostul său coleg de generaţie, Gică Popescu, nu a colaborat cu Securitatea şi consideră că dosarul său, dacă acesta există, a fost fabricat de oameni din fostele structuri ale statului.

"Nu cred toate prostiile astea despre Popescu. El a fost doar un simplu fotbalist şi probabil că dosarul lui a fost fabricat. Şi, până la urmă, ce putea să spună dacă a fost ceva? Că ne-am luat blugi sau un suc în plus? Nu cred că în fotbal şi în sport au fost informatori sau dacă au existat nu au făcut nimic rău. Informatorii adevăraţi sunt cei care au distrus familii şi au făcut foarte mult rău oamenilor. Eu sunt dezgustat pentru că au apărut asemenea lucruri şi nu cred că lui Gică Popescu îi ardea atunci de Securitate, el îşi vedea de fotbal", a spus Lupescu.

Oficialul Federaţiei Române de Fotbal a adăugat că forul în care lucrează nu are niciun fel de amestec în această poveste, dezvăluind că este scârbit de toate aceste lucruri şi se gândeşte serios să plece din România. "Se spune că FRF ar avea o implicare, dar cred că prea suferim de scenarită. Mi-e scârbă de ceea ce se întâmplă. Încep să regret că m-am întors în România în 1998, la toate lucrurile care apar despre noi. Eu nu trăiesc în România pentru că am nevoie, ci pentru că aşa am vrut. Pe viitor o să mă gândesc serios dacă mai lucrez în fotbal, pentru că vrei să faci lucruri bune şi eşti dat mereu înapoi", a conchis Lupescu.

Şi Gabi Balint i-a luat apărarea fostul său coleg de generaţie Gică Popescu, precizând că "există cineva care vrea să îi facă rău", însă nu poate şti despre cine e vorba. "Cred că toate aceste lucruri sunt doar aberaţii. Mereu încercăm să împroşcăm oameni care au făcut ceva pentru fotbalul nostru şi nu înţeleg de ce. Înainte de Revoluţie eram întrebaţi mereu ce a mai făcut X sau Y, dar noi am avut întotdeauna o repulsie faţă de oamenii care lucrau la Securitate şi nu puteam să colaborăm cu ei. Cred că cineva vrea să îi facă rău lui Popescu şi nu înţeleg de ce. Când a rămas Belodedici afară, şi eu am fost chemat să dau notă informativă şi nici nu ştiam ce să fac. Te obligau să scrii acolo, dar nici nu prea aveai ce", a spus Balint.

Cotidienele Adevărul şi Gazeta Sporturilor au dezvăluit în ediţiile de luni, pe baza dosarelor CNSAS, informaţia că fostul mare internaţional român Gheorghe Popescu ar fi colaborat cu Securitatea în perioada 1986-1989 sub numele de cod "Petrescu", semnând un total de cinci note informative. Fostul internaţional român Gheorghe Popescu a declarat, luni, că nu a colaborat niciodată cu Securitatea şi că a semnat o singură notă, înaintea meciului cu AS Monaco din toamna anului 1985, prin care asigura că va apăra interesul naţional.