MENIU

Ion Ţiriac, veşti teribile despre Rafa Nadal: "Va muri pe teren"

Ion Tiriac

Rafael Nadal a confirmat duminică supremaţia sa mondială pe zgură, după ce a câştigat al 12-lea său trofeu la Roland Garros, un succes care însă părea doar un vis pentru spaniol în urmă cu câteva săptămâni.

În finala de la Roland Garros, Nadal, al doilea favorit, l-a învins pe austriacul Dominic Thiem, cap de serie 4, cu 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, ajungând la 18 succese în turneele de Grand Slam.

Ion Ţiriac a explicat în termeni plastici efortul şi succesul spaniolului de 33 de ani.

"Nadal a jucat modest în această primăvară, fiind din nou accidentat. Dar e un individ care va muri pe terenul de tenis, mai devreme sau mai târziu. Cantitatea enormă de efort pe care o depune de fiecare dată nu e o treabă normală. E un om ieșit din comun. Și-a câștigat laurii.

Și ieri discutam cu prietenii mei despre Nadal. El are tot ce îi trebuie, cu o singură remarcă, este cu 2-3-4% mai lent decât acum 5 ani. Ajunge cu o fracțiune de secundă întârziere și trimite mingea afară cu un metru sau doi. Păi el acum 5 ani, dacă o trimitea afară, o trimitea cu câțiva centimetri. Dar e acolo unde e pentru acea voință ieșită din comun”, a spus Ion Ţiriac pentru gsp.ro.

Mai multe articole despre:
Ion Tiriac rafa nadal