MENIU

Ion Marin: "Galatasaray e cea mai valoroasă echipă a grupei, dar cred că vom face o partidă mare"

Foto: NewsIn

Tehnicianul grupării Dinamo, Ion Marin, a declarat, miercuri, la plecarea spre Istanbul, că are încredere că fotbaliştii săi pot obţine un rezultat bun cu Galatasaray, chiar dacă gruparea turcă are "o forţă impresionantă a jocului" şi va evolua în faţa propriilor fani.

"Întâlnim cea mai valoroasă echipă a grupei. Galatasaray e o formaţie matură, cu individualităţi care costă foarte mulţi bani. Turcii au o forţă impresionantă a jocului, i-am urmărit, au un atac redutabil şi o linie de fund care se regăseşte şi la echipa naţională. Şi Dinamo are forţă şi acest meci este o bună oportunitate pentru creşterea cotei jucătorilor, dar şi a clubului. Cred că vom face o partidă mare, atmosfera nu ar trebui să ne sperie, dimpotrivă, ar trebui să ne stimuleze, nu îmi este teamă, avem şi noi jucători cu experienţă care au mai jucat pe stadioanele mari ale Europei", a spus Ion Marin la Aeroportul Intrenaţional Henri Coandă, la plecarea spre Instanbul.

Altfel, Ion Marin a apreciat evoluţia Unirii Urziceni, care s-a impus categoric în Scoţia, contra lui FC Rangers, scor 4-1, în Grupa G a Ligii Campionilor: "Unirea a făcut o partidă de calitate, a dovedit că a meritat titlul de campioană sezonul trecut. Datorită acestei victorii a luat o opţiune importantă pentru calificarea în primăvara europeană".

Managerul sportiv al grupării din Ştefan cel Mare, Ionel Ganea, s-a referit şi el la partida cu Galatasaray: "Dacă vom fi motivaţi şi concentraţi, nu cred că vom pierde. Este foarte important orice punct pe care îl câştigăm în cupele europene. Nu este un meci decisiv, mai sunt şi altele, calificarea nu se joacă joi. Toată lumea ştie ce atmosferă e acolo şi cum îşi încurajează suporterii turci echipa pe întreaga durată a meciului. O să ne fie greu pentru că vor crea o presiune foarte mare pe noi. În campionat mai avem probleme cu marcarea golurilor, dar în cupele europene lucrurile nu au stat aşa".

Întrebat dacă rezultatul pe care Unirea Urziceni l-a obţinut cu FC Rangers ar trebui să fie un exemplu pentru fotbalul românesc, Ganea a opinat: "De ce doar Unirea trebuie să fie un exemplu? Şi Dinamo este la fel, pentru că şi noi am întors rezultatul în Liga Europa şi am reuşit o calificare importantă. Felicit Unirea, e un rezultat bun, acum trebuie să obţinem şi noi acelaşi lucru cu Galatasaray".

Meciul Galatasaray-Dinamo se va juca joi, de la ora 22:00, în etapa a 3-a a Ligii Europa, Grupa F.

Clasament:  1. Galatasaray 4p, 2. Panathinaikos 3p, 3. Dinamo 3p, 4. Sturm 1p.
Mai multe articole despre:
Dinamo echipă Ion Marin Galatasaray grupă Liga Europa