MENIU

Ioana Maria Vlas a fost transferată, joi, la Penitenciarul Târgşor

Foto: 1235.ro

Ioana Maria Vlas a fost transferată, joi dimineaţă, din arestul Direcţiei Cercetări Penale, unde a stat în ultima săptămână, în Penitenciarul Târgşor, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dat sentinţa definitivă în dosarul Fondului Naţional de Investiţii.

Ioana Maria Vlas urmează să fie adusă la Bucureşti la fiecare termen al unui alt proces, cel al Fondului Naţional de Acumulare, care se va judeca la Curtea Supremă. În acest caz, Curtea de Apel i-a dat o condamnare de opt ani de închisoare, dar sentinţa nu este definitivă.

Vlas a stat în arest peste 5 ani, perioadă care i se va scădea din pedeapsa definitivă pe care o va lua în dosarul FNA. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o pe Ioana Maria Vlas, pe 4 iunie, la 10 ani de închisoare, în dosarul FNI, decizia fiind definitivă.

ÎCCJ a decis ca, pe 9 martie 2009, să înceapă judecarea recursului în dosarul FNI, în care Ioana Maria Vlas este acuzată de înşelăciune şi a fost condamnată, în iunie 2008, la 10 ani de închisoare. Dosarul a fost adus la instanţa supremă abia în octombrie anul trecut.

Avocatul Ioanei Maria Vlas a cerut, pe 13 aprilie, instanţei, în pledoaria finală din procesul FNI, să i se micşoreze clientei sale pedeapsa primită de la instanţa inferioară, spunând că Vlas nu mai doreşte să fie achitată.

În timpul şedinţei de judecată, avocatul a precizat că Vlas recunoaşte că este vinovată de abuz în serviciu şi că regretă această faptă. Avocatul le-a spus magistraţilor că Vlas a fost constrânsă moral să rămână în FNI, ea "neavând culoar de ieşire din această afacere".

Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o, pe 18 iunie 2008, pe Ioana Maria Vlas, la 10 ani de închisoare, decizie care o înlocuieşte pe cea dată de Tribunal în 2007, prin care fostul administrator al SOV Invest a primit 13 ani de detenţie în cazul FNI, însă nici această decizie nu este definitivă.

Mai multe articole despre:
proces închisoare arest dosar FNI Ioana Maria Vlas