MENIU

Ioan Ovidiu Sabău spune că şi-ar dori să antreneze în viitor formaţia Rapid

Foto: www.rapidisti.ro

Antrenorul Gloriei Bistriţa, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, luni, că nu se aştepta ca fosta sa echipă Rapid să ajungă în situaţia critică în care se află în acest moment şi că i-ar face plăcere să revină într-o zi în Giuleşti în postura de tehnician.

"Nu credeam că Rapid poate ajunge în situaţia în care se află. Atât timp cât am jucat acolo, era o atmosferă plăcută, liniştită, aveam o situaţie financiară bună. N-am avut probleme financiare. M-am simţit foarte iubit în Giuleşti, de la conducere până la suporteri. Mi-ar face mare plăcere să revin ca antrenor într-o zi, dar deocamdată sunt legat de Gloria Bistriţa. Sunt foarte legat de Rapid, la care am cunoscut cele mai importante performanţe din cariera mea", a spus Sabău.

Tehnicianul a mai afirmat că nu este de acord cu acţiunile de protest ale fanilor faţă de George Copos: "Suporterii trebuie să-l înţeleagă şi să-l respecte pe George Copos, pentru că a făcut investiţii foarte mari la Rapid. Fară el, Rapid nu ar fi făcut niciodată performanţele pe care le-a reuşit. În România, însă, nu există recunoştinţă. E urât ce au făcut suporterii, n-ar trebui să existe aşa ceva".

Un alt fost rapidist, Viorel Moldovan, actualmente antrenorul lui FC Vaslui, a spus că nu se aştepta la o asemenea desfăşurarea a lucrurilor în Giuleşti: "Situaţia Rapidului nu mă interesează şi nu mă priveşte, am comentat la timpul respectiv anumite aspecte. Nu mă gândeam că Rapid o să ajungă în situaţia asta, dar cred că până la urmă lucrurile se vor îndrepta".

Moldovan s-a referit şi la echipa naţională şi problemele cu care se confruntă selecţionerul Victor Piţurcă, şi consideră că absenţele lui Mutu şi Chivu cântăresc mai mult decât cea a lui Hagi în deceniul trecut: "Orice absenţă e importantă, atunci când nu ai o arie de selecţie prea mare, când îţi lipsesc doi jucători se vede la o echipă naţională. Pe vremea mea, când lipsea Hagi nu era jale mare. El era un jucător important, care ne ajuta foarte mult, dar când jucam fără el încercam să facem acel grup, acel spirit de echipă şi reuşeam să ne impunem şi fără el".

Echipele Gloria Bistriţa şi FC Vaslui au plecat în Antalya, unde vor efectua stagii de pregătire, călătorind în acelaşi avion cu lotul Rapidului.