MENIU

Intrarea Palatului Administrativ din Miercurea-Ciuc a fost ferecată cu lanţ şi lacăt

Palat Administrativ ferecat

Intrarea principală în Palatul Administrativ va rămâne ferecată timp de trei zile. Uşa a fost închisă chiar de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, supărat că trebuie să-şi trimită angajaţii în concediu fără plată.

\"Nu sunt de acord cu decizia Guvenului ca în Ajunul Crăciunului foarte mulţi angajaţi ai CJ, care aduc bani în Harghita, să primească un salariu diminuat\", a declarat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Angajaţii consiliului sunt şi ei supăraţi că vor lua concediu fără plată.

\"Nu ne convine deloc, în ajunul sărbătorilor e cam neplăcut acest lucru. Dacă aş fi vrut să-mi iau concediu fără plată aş fi cerut acest lucru. Avem un volum foarte ridicat de lucru\", a precizat un angajat al Consiliului Judeţean.

\"Guvernanţii nu s-au gândit că funcţionarii publici nu sunt doar o cheltuială, ci depun şi o activitate\", a afirmat Hajdu Gabor, consilier judeţean.

\"Eu cred că prin această măsură o să economisim un leu şi o să pierdem un euro, având în vedere că avem foarte multe proiecte în derulare prin care să accesăm fonduri europene, guvernamentale\", a adăugat Borboly Csaba.

Potrivit propriilor estimări, Consiliul Judeţean Harghita va face o economie de 80.000 de lei prin măsura concediului, dar va pierde de patru ori mai mult prin oprirea lucrului la proiectele europene.