MENIU

Internetul-cea mai uilizată resursă de informare pentru studenţi

72% dintre studenţi plasează internetul pe primul loc ca mijloc de informare, în timp ce doar 22% dintre aceştia preferă să folosească bibliotecile, potrivit unui studiu comandat de Intel România.

Mediul virtual a devenit cea mai importantă sursă din care studenţii se informează, în timp ce bibliotecile pierd din ce în ce mai mult teren. Drept urmare a acestui fapt,  numărul studenţilor care deţin acasă un coputer este din ce în ce mai mare. 98% din studenţii chestionaţi deţin acasă un computer, 35% deţin două calculatoare, iar 14% din cei chestionaţi au acasă mai mult de trei calculatoare. Doar 1%  nu au calculator acasă.

Cand vine vorba de achiziţionarea unui sistem de calcul, 88% dintre aceştia preferă laptopurile. Ptrivit studiului, pentru studenţii români, cele mai importante caracteristici ale unui laptop sunt: performanţa, autonomic, securitatea datelor şi informaţiilor, conectivitatea şi greutatea mică.

Studiul  a fost realizat în perioada 1-15 octombrie 2009 pe un eşantion de 130 de studenţi din anii I-III din Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara  şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj . Metoda de cercetare folosită a fost chestionarul.
Mai multe articole despre:
studenţi internet studiu informare