MENIU

Internetul abundă de sarcasm la adresa Nobelului pentru Obama

FOTO: Flickr / quinn.anya

Jumătate dintre subiectele cele mai fierbinţi de pe serviciul de microblogging fac referire la premiul câştigat de preşedintele american.

"Preşedintele Obama a câştigat premiul Nobel pentru Pace, iar NASA sărbătoreşte asta aruncând Luna în aer", sintetizează cineva cele mai discutate subiecte de vineri de pe Twitter.

Anunţul făcut de Academia Suedeză a creat o adevărată explozie de mesaje pe Twitter, cele mai multe pline de sarcasm faţă de decizia luată de Comitetul Nobel.

"Obama? Pe bune? E grozav şi toate alea, dar...", "Cam rapid", "Încă nu m-am prins ce a făcut pentru pace", "Aş fi preferat să câştigăm dreptul de a organiza Jocurilor Olimpice în Chicago", "Isus a fost anunţat că trebuie să îşi facă bagajele. Obama a fost nominalizat pentru a Doua Venire", "Premiul acesta a devenit lipsit de valoare. Cine urmează? Mickey Mouse", "A primit premiul mai repede cu 3 ani şi 3 luni. Dacă o ia razna şi se apucă să invadeze lumea în restul mandatului?" sunt câteva dintre vocile care critică Nobelul primit de liderul de la Casa Albă.

"Nu am văzut niciodată atâta sarcasm reunit pe Twitter ca în clipa în care s-a anunţat acest premiu Nobel", sună un mesaj trimis pe Twitter de Alex Evans, angajat în cadrul Centrului de Cooperare Internaţională de la Universitatea New York. Una dintre glumele care a făcut valuri pe Twitter este, potrivit site-ului time.com "