MENIU

Insula în formă de inimă, descoperită pe Google Earth

Foto: Central European News
Foto: dailymail.co.uk

Nu putea exista un moment mai bun pentru descoperirea unei insule în formă de inimă! Nici Cupidon nu putea ţinti mai bine decât utilizatorii Google Earth, care, cu puţin timp înainte de Valentine\'s Day, au descoperit Insula Îndrăgostiţilor, aşa cum a fost ea redenumită recent.

Proprietarul insulei în formă de inimă, care momentan nu este locuită, este bombardat cu cerereri din partea antreprenorilor ce doresc să dezvolte staţiuni de vacanţă pe inima din mijlocul mării.

Insula Îndrăgostiţilor, cunoscută până de curând sub numele mult mai puţin sugestiv de Galesnjak, se află în Marea Adriatică, în apropierea ţărmului Croaţiei, în Canalul Zadarski. Suprafaţa insulei nu depăşeşte 110.000 de metri pătraţi.

"Insula este părăsită, astfel încât dacă îndrăgostiţii vor să petreacă un timp singuri undeva, atunci este locul perfect", crede Vlado Juresko, proprietarul acesteia, citat de dailymail.co.uk. "Totdeauna mi s-a părut că are o oarecare formă de inimă, dar de cânt a fost descoperită pe Google Earth toată lumea are impresia asta şi foarte mulţi vor să petreacă timp acolo", adaugă el.  

Există totuşi şi câteva dezavantaje pentru iubiţii grăbiţi să petreacă timp pe Insula Îndrăgostiţilor. Deocamdată acolo nu există surse de apă sau de hrană, iar temperaturile sunt destul de scăzute în perioada aceasta a anului.