MENIU

Institutul Cantacuzino verifică dacă un bărbat din Botoşani a murit din cauza gripei porcine

Medicii de la Institutul Cantacuzino au prelevat probe de la un bărbat de 47 de ani din judeţul Botoşani, pentru a stabili dacă decesul acestuia a fost cauzat de gripa A/H1N1, acesta prezentând simptome de boală înainte de a muri, potrivit reprezentanţilor din Ministerul Sănătăţii.

Bărbatul din Botoşani se încadra, potrivit medicilor, în categoria de risc, fiind obez şi fumător. Medicii au recoltat probe pentru a fi trimise la Institutul Cantacuzino, iar în prezent este aşteptat rezultatul testelor, au confirmat pentru NewsIn specialiştii din Institut.

Numărul îmbolnăvirilor de gripă porcină în România a ajuns la 1001, în ultimele 24 de ore fiind depistate 94 de noi cazuri, la trei licee din Bucureşti luându-se decizia de suspendare a cursurilor, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile.

Comitetul de coordonare pentru supravegherea îmbolnăvirilor prin AH1N1 a recomandat, luni, limitarea călătoriilor în afara şi în interiorul României, precum şi a deplasărilor şcolare şi extraşcolare.

De asemenea, s-a decis ca Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş să recolteze probe doar de la persoanele care prezintă semne clare ale îmbolnăvirii cu AH1N1.

În şedinţa de luni, Comitetul a alcătuit o serie de recomandări pentru prevenirea răspândirii virusului gripal, dar a stabilit şi o mai bună supraveghere a triajelor din unităţile de învăţământ. Astfel, una dintre recomandări vizează limitarea activităţilor şcolare şi extraşcolare, cum ar fi schimburile de experienţă, mai ales cu Moldova, Ucraina şi Bulgaria, dar şi a deplasărilor nu doar în afara României, ci şi în interiorul ei.

Dintre cazurile de gripă porcină active, două prezintă probleme, fiind vorba de două femei internate la Iaşi. Una dintre acestea este din Rădăuţi, iar în prezent se află la terapie intensivă, fiind ventilată mecanic, mai ales că are şi un factor de risc, şi anume obezitatea.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.
Mai multe articole despre:
null