MENIU

Instanţa a respins cererea şefului ANP de suspendare a ordinului MJ prin care i s-a redus salariul

Foto: RTV

Cererea formulată de directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, comisarul şef Ioan Băla, şi de adjunctul său, Ionel Celmare, de suspendare a ordinelor ministrului Justiţiei, prin care li s-au redus salariile a fost respinsă de Curtea de Apel.

Cererea a fost respinsă, joi, ca neîntemeiată, dar decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, comisarul şef Ioan Băla, şi adjunctul său, Ionel Celmare, au acţionat în judecată Ministerul Justiţiei, pe 18 mai, solicitând suspendarea ordinelor lui Cătălin Predoiu prin care le-au fost reduse salariile încă de la sfârşitul anului 2008.

Conducerea ANP a cerut, de asemenea, şi anularea dispoziţiilor emise de Predoiu, prin care lui Ioan Băla i s-a redus salariul la cuantumul prevăzut de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 222 din 30 decembrie 2008. Curtea de Apel Bucureşti urmează să ia în dicuţie acestă solicitare pe 16 iunie.

După cum ştiţi, şi noi (Administraţia Naţională a Penitenciarelor - n.r.) funcţionăm în baza unor legi speciale, inclusiv de salarizare. Am dat în judecată Ministerul Justiţiei pentru că, în Ordonanţa de Urgenţă 222 a Guvernului, dată la sfârşitul anului trecut, nu figura faptul că şi legea noastră specială de salarizare este afectată. Mai exact, ordonanţa nu era opozabilă şi legii noastre de salarizare", a explicat, pentru NewsIn, comisarul-şef Ioan Băla. 

Mai multe articole despre:
salariu Ioan Bală