MENIU

Inspectorii OPC Oradea au făcut un control privind spaţiile de fumat

Foto: RTV
Restaurantele şi localurile din Oradea au fost controlate de inspectorii OPC

Controale pe timp de noapte în localuri şi restaurante. Inspectorii OPC din Oradea au vrut să vadă în ce măsură se respectă noile prevederi privind delimitarea spaţiilor de fumători şi de nefumători.

Regula e regulă, dar nu pentru toţi, după cum au constatat inspectorii OPC şi ANPC.

Localurile şi restaurantele care au fost găsite cu nereguli au fost amendate cu sume de până la 10.000 de lei. Dacă patronii controlaţi vineri seară nu au avut motive de bucurie, clienţii nefumători, în schimb, au salutat acţiunea inspectorilor şi decizia Guvernului privind delimitarea spaţiilor.

Sâmbătă noapte localurile din Vaslui au fost verificate de ANPC. Inspectorii au controlat localurile de noapte pentru a vedea în ce măsură se respectă noile impuneri ale delimitării fumătorilor de nefumători, iar acolo unde s-au găsit neregului s-au dat amenzi.

Aceleaşi controale s-au făcut şi în judeţul Gorj. Cu toate că pereţii erau plini cu mesajul Fumatul interzis, fumul de ţigară putea fi tăiat cu cuţitul.

Localurile de noapte din Gorj, care nu au respectat cerinţele legii privind delimitarea spaţiilor între fumători şi cei care nu fumează, au fost sancţionate drastic de către inspectori, până la suspendarea activităţii.

De la 1 ianuarie, toate localurile care au o suprafaţă mai mare de o sută de metri pătraţi, trebuie să împartă în mod egal suprafaţa pentru fumători şi pentru nefumători. Iar dacă localul este mai mic de o sută de metri pătraţi, managerii au de ales. Fie se fumează peste tot, fie nu se fumează deloc. 

Mai multe articole despre:
restaurant control fumători OPC local nefumători