MENIU

Înfrângeri pentru adversarele echipelor româneşti din cupele europene

Foto: bundesliga.de

Slovan Liberec, Stuttgart şi FK Sarajevo au pierdut în campionat, iar AEK Atena în meci amical. La rândul lor, formaţiile care ne reprezintă în Europa au un bilanţ de două înfrângeri şi trei remize.

Meciurile tur din play-off-ul cupelor continentale se va juca la mijlocul săptămânii viitoare, atunci când în competiţie vor intra cinci formaţii din Liga I. Trei dintre ele şi-au putut urmări adversarele în partide din campionat şi, teoretic, nu au motive de îngrijorare, fiindcă echipele pe care le vor întâlni au fost învinse.

VfB Stuttgart, care marţi va evolua împotriva Timişoarei, a debutat cu înfrângere în noul sezon din Bundesliga, pierzând cu 0-2 pe terenul campioanei VfL Wolfsburg. În trupa lui Babbel au evoluat şi noile achiziţii, Pogrebnyak şi Hleb, însă nu au făcut-o convingător, în timp ce Marica a fost rezervă şi la înlocuit, fără succes, pe Cacau, în minutul 68.

În Cehia, Slovan Liberec, oponenta lui Dinamo, a pierdut a doua partidă din trei etape (0-1 acasă, cu Brno) şi rămâne cu un singur punct, care o poziţionează pe ultimul loc al clasamentului. Nici FK Sarajevo, în Bosnia, nu se descurcă mai bine, pierzând fără drept de apel în etapa a doua, 0-3 la Modrica. La fel ca şi Slovan, FK are un singur punct, pe când CFR Cluj a acumulat deja patru.

În Grecia nu a început campionatul, dar AEK Atena şi-a programat un amical, cu Boca Juniors, pe care l-a pierdut cu 0-2. Singurii care nu au jucat în weekend au fost irlandezii de la St. Patrick's, ei urmând să intre în teren mâine, împotriva lui Bohemians Dublin.

Nu-i mai puţin adevărat că nici echipele româneşti nu au obţinut vreo victorii pe linie, Vasluiul pierzând la Târgu Jiu, Dinamo cu Internaţional Curtea de Argeş, în timp ce Steaua, FC Timişoara şi CFR Cluj au obţinut remize.