MENIU

Inflaţie de pepeni la Dăbuleni

Foto: Realitatea TV
Foto: RTV
"Dăbuleniul are marfă de bună calitate de import. Şi asta e problema, că acei oameni care vin din alte localităţi învecinate"
Astăzi s-au vândut la Dăbuleni 20 de tone, în condiţiile în care anul trecut la Dăbuleni se vindeau pe zi aproximativ 500 de tone de pepeni.

Supărare mare în "patria lubeniţelor". Producţia mare, preţurile foarte mici şi clienţii puţini au făcut ca pepenii să ajungă la gunoi. Agricultorii nu ştiu cum îşi vor scoate banii pe investiţie.

Producţia de pepeni din acest an din Dolj a fost una dintre cele mai bune din ultimii zece ani. Oamenii credeau că au dat lovitura, dar lovitura a fost alta: lipsa cumpărătorilor.

Locuitorii din Dăbuleni spun că vecinii le strică piaţa. Primarul din Dăbuleni, Nicolae Rădoi, a declarat: "Dăbuleniul are marfă de bună calitate de import. Şi asta e problema, că acei oameni care vin din alte localităţi învecinate".

Singurii care au avut profit au fost cei au vândut luna trecută pepeni timpurii. Cei care au stat zile întregi cu pepenii în pieţe şi nu au reuşit să îi vândă, nu au avut altă soluţie decât să îi arunce la gunoi. Aşa se face că acum pe mai toate canalele din Dăbuleni sunt sute de kilograme de lubeniţe aruncate.

Duminică s-au vândut la Dăbuleni 20 de tone, în condiţiile în care anul trecut la Dăbuleni se vindeau pe zi aproximativ 500 de tone de pepeni.

Localnicii sunt nemulţumiţi pentru că nu au acces în pieţe. Localnicii au încercat în nenumărate rânduri să îşi vândă marfa în pieţe, dar au fost împiedicaţi de negustori, care au tarabe în pieţe şi care le oferă un preţ foarte mic, în condiţiile în care negustorii practică în pieţe un preţ de până la opt ori mai mare.

"Ce găsiţi rău în faptul că avem o ocupaţie din care ne ducem existenţa? Este rău faptul că noi cultivăm pepeni şi astfel ne asigurăm traiul? De când vă permiteţi dumneavoastră să etichetaţi cetăţenii acestei ţări? Nu ne este ruşine de faptul că noi cultivăm pepeni şi din asta ne câştigăm în mod cinstit existenţa", a scris Nicolae Drăgoi în scrisoarea din 24 iulie adresată preşedintelui Traian Băsescu.

Mai multe articole despre:
profit vânzare pepeni cumpărători Dăbuleni