MENIU

Industria muzicală a avut un an greu în 2008

Foto: hit.ro

Industria muzicală a avut un an dificil în 2008, dezvoltarea tehnicilor de descărcare legală de pe internet nereuşind să compenseze scăderea vânzărilor de CD-uri, potrivit agenţiei Nielsen.

În SUA, vânzările totale de albume pe format Compact Disc, pe internet şi pe vinil au înregistrat o scădere de 14%, ajungând la 428 de milioane de unităţi, faţă de 500 de milioane în 2007.

Potrivit Nielsen, vânzarea albumelor digitale a crescut cu 32%, până la 65,8 milioane de unităţi, în timp ce vânzarea de CD-uri a scăzut cu aproape 20%, la 360 de milioane de unităţi. De asemenea, pentru prima dată, numărul de melodii descărcate de pe magazinul online iTunes de la Apple şi Amazon a depăşit un miliard de unităţi, înregistrând o creştere de 27%.

Vânzările de CD-uri reprezintă mai mult de 80% din cifra de afaceri a industriei, iar atitudinea mai distantă a consumatorilor faţă de acest format reprezintă o provocare pentru producători, care trebuie să lupte împotriva pirateriei şi să găsească o modalitate de a monitoriza descărcările melodiilor de pe internet.
Mai multe articole despre:
muzică piraterie cd