MENIU

Indonezia, una dintre ţările cele mai afectate de aviară, anunţă primul deces de gripă porcină

Foto: sfnectariecoslada.ro

O fetiţă de şase ani infectată cu virusul A (H1N1) al gripei porcine a murit într-un spital de la Jakarta, acesta fiind primul caz mortal din Indonezia, ţară afectată şi de gripa aviară.

Fetiţa, care avea probleme de sănătate de mai mulţi ani, a murit în 22 iulie din cauza unei grave pneumonii, iar testele au arătat că ea contractase virusul A (H1N1), a declarat directorul general din Ministerul Sănătăţii Tjandra Yoga.

Până în 24 iulie, Indonezia înregistrase 343 de cazuri de gripă porcină.

Pe de altă parte, potrivit unui bilanţ OMS din 1 iulie, Indonezia a înregistrat începând din 2005 şi 141 de cazuri de infectare cu gripă aviară, dintre care 115 au fost mortale. Este cel mai mare număr de morţi înregistrat în toate ţările afectate, dar niciunul dintre cazurile de gripă aviară raportate OMS nu au fost însă înregistrate de la începutul acestui an.

Experţii se tem de coexistenţa virusului gripei aviare, care se transmite greu la oameni, dar este extrem de periculos, cu acela al gripei gripei porcine, care se transmite deja cu uşurinţă de la om la om, dar are efecte moderate în majoritatea cazurilor. Temerea lor este că din combinaţia celor două virusuri va rezulta unul care se transmite uşor şi are un grad ridicat de virulenţă.