MENIU

Indicaţii despre modalitatea de vot la Bistriţa

<descriere>
Cum sa votam

S-a dat liber la vot. Secţiile de votare s-au deschis la ora 6 dimineaţa iar primii alegători şi-au exprimat opţiunea electorală începând cu ora 7.

Pentru a vota trebuie să vă prezentaţi la secţia de votare la care este arondată strada pe care aveţi domiciliul.

De tot ce aveţi nevoie pentru a vota este cartea de identitate pe care o daţi membrilor secţiilor de votare, iar în schimb primiţi cele 3 buletine de vot şi ştampila.

Pe buletinul de vot pentru alegerea preşedintelui României, ştampila se pune într-unul dintre chenarele unde apare scris numele candidatului dorit de dumneavoastră, iar pe buletinele pentru referendum, ştampila se pune într-unul dintre chenarele cu răspunsul da sau nu, în funcţie de opţiunea dorită.

Odată ce aţi votat vă duceţi cu buletinele de vot la urne. Cel pentru alegerea preşedintelui României se introduce în urna pe care scrie preşedinte. Cel cu privire la trecerea la parlamentul unicameral în urna pe care scrie referendum 1, iar cel cu privire la reducerea numărului de parlamentari, în urna pe care scrie referendum 2.

După ce aţi introdus buletinele de vot în urne, vă duceţi la membrii secţiilor de votare, le predaţi ştampila şi vă luaţi cartea de identitate.

Dacă aţi ales să votaţi doar pentru alegerea preşedintelui României, iar între timp vă răzgândiţi şi doriţi să votaţi şi pentru referendum, acest lucru nu va mai fi posibil.

Secţiile de votare se vor închide la ora 21. Rezultatul final al primului tur de scrutin va fi făcut public luni dimineaţa.