MENIU

Începând de sâmbătă, transporturile de grâu sunt monitorizate de Poliţie

Foto: RTV

Guvernul le-a pus gând rău evazioniştilor din industria de panificaţie. Camioanele care transportă grâu vor fi monitorizate de poliţie şi garda de mediu.

Din cauza intermediarilor evazionişti, comercianţii de grâu se plâng că nu-şi pot vinde produsele la adevărata valoare. Cei care vor fi prinşi că fac evaziune fiscală vor fi amendaţi, iar mijloacele de transport confiscate.

În judeţul Bacău, Garda Financiară a semnat deja un protocol de colaborare cu Poliţia pentru verificarea intermediarilor.

"Transportul în scop comercial al cerealelor sau a produselor de panificaţie neînsoţite de documente care să specifice provenienţa licită a acestora, se sancţionează cu amendă de la 3000 la 5000 de lei, confiscarea mărfii şi a mijlocului de transportat marfa utilizat în acest scop", a spus Dinu Romaşcanu, director coordonator la Garda Financiară Bacău.

Ordonanţa de combatere a evaziunii fiscale se mai referă, pe lângă cereale, şi la comerţul cu alcool, tutun şi ţiţei. 

"Am adoptat marţi o Ordonanţă de Urgenţă pentru a combate evaziunea fiscală în ceea ce înseamnă comerţul cu cereale, produse de panificaţie, alcool, tutun, ţiţei. Dacă te prind Poliţia şi Garda Financiară că ai mers şi ai luat grâu de pe ogor fără să ai dovada de provenienţă a mărfii şi o duci pe vapor direct în Constanţa sau în alte parte, sau o transferi fără să ai dovada că ai plătit nişte taxe, nu numai că ţi se confiscă marfa, confiscăm şi mijlocul de transport", a spus Emil Boc.

Mai multe articole despre:
evaziune confiscare