MENIU

Incendii şi tornade puternice în sudul SUA, soldate cu morţi, răniţi şi case distruse

Foto: weatherpix.com

Pompierii încercau vineri să stingă incendiile din sudul Statelor Unite, din Texas până în Tennessee, unde au avut loc şi tornade care au provocat moartea mai multor persoane şi au distrus sute de locuinţe. În total, opt persoane au murit, alte zeci au fost rănite, iar sute de clădiri au fost distruse sau avariate.

Potrivit autorităţilor, unul dintre incendii, care a avut loc în Oklahoma, pare să fi fost provocat intenţionat. "Nu ştim dacă a fost din rea voinţă, dar ştim că unul dintre focuri a fost provocat intenţionat", a declarat Jerry Lojka, un pompier din Oklahoma. Potrivit cotidianului Oklahoman, mai mulţi adolescenţi au fost văzuţi în zona unde 17 case au fost distruse joi.

Trei persoane au murit şi 32 de case au fost distruse în Texas, unde flăcările intensificate de vântul violent au înghiţit 40.500 de hectare de teren şi au acoperit cerul cu un fum negru, a anunţat Serviciul forestier din acest stat.

Două oraşe mici la nord de Dallas au fost complet distruse de incendii. În statul vecin Arkansas, trei persoane au murit şi 23 au fost rănite în urma trecerii unei tornade în oraşul Mena, joi seara, potrivit serviciilor de salvare. Peste 150 de clădiri au fost devastate în 11 dintre aceste comitate.

În statul Tennessee, o mamă şi copilul ei în vârstă de nouă săptămâni au murit, iar 35 de persoane au fost rănite din cauza mai multor tornade care s-au produs vineri, în jurul prânzului, în oraşul Murfreesboro, distrugând mai multe locuinţe.