MENIU

Încălzirea bruscă a vremii a dus la creşterea numărului de viroze

Foto: revistafelicia.ro

Schimbările de temperatură sunt foarte periculoase pentru sănătate. Drept dovadă, medicii de familie din toată ţara au raportat în ultima perioadă peste 50.000 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii.

Într-o singură săptămână s-au înregistrat peste 50.000 de cazuri infecţii acute ale căilor respiratorii, aproape 18.000 de cazuri de pneumonii şi 23 de cazuri de gripă, potrivit datelor furnizate de Institutul Cantacuzino.

Medicii au spus că vremea frumoasă i-a păcălit şi pe braşoveni, care s-au îmbrăcat mai subţire în timpul zilei, dar au tremurat seara, înainte de a ajunge acasă. În doar o săptămână, 80 de copii cu vârsta sub un an şi 180 cu vârste între un an şi patru ani au ajuns la spital.

În judeţul Iaşi au fost înregistrate peste 6.600 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii şi aproape 2.000 de cazuri de penumonii. Cei mai expuşi la viroze şi pneumonii sunt bătrânii şi copiii.

Secţiile de pediatrie din spitale sunt pline de astfel de cazuri în toată ţara. La Târgu Jiu nu se mai internează decât cazurile grave. De când s-a încălzit vremea, numărul cazurilor de viroză înregistrate la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Târgu Jiu a crescut alarmant. Toate cele 70 de paturi sunt ocupate.

Copiii cu infecţii respiratorii mai uşoare sunt trimişi acasă, iar medicii le recomandă părinţilor să nu-i ducă pe micuţii bolnavi la grădiniţă sau la şcoală înainte să fie perfect vindecaţi.

Mai multe articole despre:
copii internari viroze vreme caldă