MENIU

Încă patru militari din dosarul Ciorogârla au fost arestaţi

Foto: RTV
Avocaţii celor patru militari arestaţi preventiv au declarat că li se pare o decizie exagerată şi că aceşti militari nu pot fi consideraţi un pericol public
Avocaţii celor patru militari arestaţi Valentin Ovedenie, avocatul militarilor Tudorache Marian şi Dinu Marian, a declarat că i se pare că măsura luată de instanţă este una exagerată

Tribunalul Militar a judecat marţi recursul procurorilor în cazul Ciorogârla. Încă patru din cei şapte militari reţinuţi în cazul furtului de arme de la depozitul din Ciorogârla au fost arestaţi. Ceilalţi trei militari din dosarul Ciorogârla rămân în arest. Toţi cei şapte militari au fost arestaţi în cazul furtului de arme.

Cei patru au fost arestaţi pentru neglijenţă în serviciu. Mandatul de arestare preventivă se va pune în aplicare imediat.

Avocaţii celor patru militari arestaţi preventiv au declarat că li se pare o decizie exagerată şi că aceşti militari nu pot fi consideraţi un pericol public. Valentin Ovedenie, avocatul militarilor Tudorache Marian şi Dinu Marian, a declarat că i se pare că măsura luată de instanţă este una exagerată şi că nu consideră că cei patru militari reprezintă un pericol pentru ordinea publică. Totuşi, el a spus că instanţa a luat această decizie având în vedere că armele nu au fost încă găsite. De asemenea, Ovedenie a mai spus că nu există noi indicii faţă de cele expuse la termenul de vineri.  

Procurorii au reţinut joi şapte militari suspectaţi că ar fi fost implicaţi în furtul de arme de la Ciorogârla. Ceilalţi patru au fost reţinuţi pentru încălcare de consemn, dar nu au primit mandate de arestare.

Pentru arestarea celor trei militari de la depozitul din Ciorogârla au fost luate zeci de amprente şi probe ADN. Astfel, ADN-ul lui Marius Tudorache, şeful dispozitivului de pază, a fost găsit pe o ladă de arme din care au fost furate mai multe pistoale. La fel, urme ADN şi amprente ale celorlaţi doi au fost recoltate din depozit, deşi aceştia au declarat la audieri că nu au intrat niciodată acolo.

În timp ce anchetatorii continuă cercetările, luni au fost date în urmărire internaţională 80 de obiecte furate din depozit.