MENIU

Încă doi oameni infectaţi cu A/H1N1 au murit în România

18 decese provocate de gripa nouă în România

Numărul deceselor în rândul pacienţilor cu gripă nouă din România a ajuns la 18.

Ministerul Sănătăţii a anunţat alte două decese înregistrate din cauza gripei noi, precum şi 174 de noi persoane infectate cu A/H1N1 în ultimele 24 de ore.

Cele mai multe cazuri nou depistate sunt din Bucureşti şi din judeţul Dolj. Bilanţul total infectărilor cu A/H1N1 în România a ajuns, astfel, la 4.548. Campania naţională de vaccinare contra gripei noi a început pe 26 noiembrie, primele categorii vizate fiind elevii, studenţii, personalul medical şi poliţiştii de frontieră.

Până în prezent, au fost distribuite 1,34 milioane de doze de vaccin pandemic şi au fost vaccinate peste 25.000 de persoane. Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, extinderea campaniei de imunizare la întreaga populaţie din categoriile de risc, ca urmare a faptului că majoritatea pacienţilor decedaţi sufereau de boli asociate. Astfel, vor fi vaccinate contra gripei noi şi persoanele cu afecţiuni cronice, precum şi cele active din companiile care lucrează în contact direct cu publicul larg. Decizia a fost luată de Comitetul Naţional pentru Gripă, cu scopul \"limitării imediate a răspândirii virusului pandemic A/H1N1\".