MENIU

În timp ce în învăţământ este criză la salarii, Ecaterina Andronescu face amfiteatru de 10 milioane de euro

Foto: rtv

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, îşi face amfiteatru de 10 milioane de euro, scriu jurnaliştii de la Cotidianul. Potrivit acestora, ministrul pregăteşte o hotărâre de Guvern prin care aula Universităţii Politehnica să fie ridicată atât cu bani de la bugetul de stat, din fondurile Ministerului cât şi cu alte fonduri legal constituite, conform listelor de investiţii aprobate.

Ziariştii de la Cotidianul mai spun că în hotărâre este specificată valoarea totală a investiţiei, însă în subsolul anexei se precizează că suma este confidenţială şi se va actualiza potrivit evoluţiei ulterioare a preţurilor.

Contactat de Cotidianul, secretarul de stat care se ocupă de bugetul Ministerului Educaţiei, Mihnea Costoiu, a declarat că nu ministrul decide astfel de investiţii.

Totodată, el a precizat că este posibil ca Guvernul să nu aloce nici un ban, întrucât universitatea are fonduri pentru a ridica această sală de conferinţe.

Durata de realizare a investiţiei este de doi ani. Aula va fi construită lângă rectoratul Politehnicii pe o suprafaţă de 1.982,2 de metri pătraţi şi va avea o capacitate de aproape 1.100 de locuri.

Investiţia totală s-ar ridica la suma de 38 de milioane de lei plus TVA.

Citeşte şi Ecaterina Andronescu: Am pornit deja reducerile de personal în agenţii