MENIU

În Regiunea Sud Muntenia s-au strâns la "Marea Debarasare" peste patru tone de deşeuri

Foto: wordpress.com

În cele şapte judeţe din Regiunea 3- Sud Muntenia au fost colectate în cadrul ultimei etape a acţiunii Marea Debarasare 4,227 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, a anunţat miercuri Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti.

Pe primul loc la cantitatea de deşeuri de echipamente electrice şi electronice s-a situat judeţul Prahova, cu 1,07 tone, urmat de judeţul Argeş, cu 0,93 tone şi de judeţul Ialomiţa, cu 0,82 tone. Cea mai mică cantitate de deşeuri, doar 0,15 tone a fost strînsă de la locuitorii din Călăraşi.
Pe data de 1 august s-a desfăşurat cea de-a şasea etapă a campaniei Marea Debarasare.

Campania naţională Marea Debarasare a fost demarată în 2007. În 2008, au fost colectate 1.960 tone DEEE, iar în anul 2009 populaţia a predat în cele cinci ediţii de până acum 741 tone de echipamente electronice uzate. Analizând durata de viaţă a echipamentelor în gospodărie faţă de anul 2008, populaţia a renunţat la o parte dintre produsele mai vechi de cinci ani. Potrivit reglementărilor europene, România ar trebui să colecteze anual circa 4 kg de DEEE pe cap de locuitor.