MENIU

În Mărăşeşti oamenii au improvizat sobe în apartamente

Foto: Realitatea TV

Sunt orăşeni, dar îşi încălzesc locuinţele ca la ţară. În Mărăşeşti, oamenii şi-au improvizat sobe în apartamente. Cei mai norocoşi sunt localnicii care au bani de calorifere electrice. Oraşul este racordat la reţeaua de gaze, dar sistemul de încălzire centralizat e doar o amintire.

Sistemul centralizat de încălzire nu mai funcţionează de ani buni. Locuitorii din Mărăşeşti au renunţat la acest serviciu din cauza costurilor ridicate. Centralele au fost demolate, iar oamenii au găsit, în funcţie de posibilităţi, metode de a trece cu bine de perioada rece.

Autorităţile nu au o soluţie la această problemă. Constantin Vlase, primarul din Mărăşeşti, a explicat: "Majoritatea se încălzesc cu sobă cu lemne. Deci şi-au făcut debranşările la timpul respectiv de la încălzirea centralizată. Care au avut bani s-au putut racorda la gaz, să-şi pună centrală pe gaze, care nu, au scos un burlan pe geam la apartament şi se încălzesc cu lemne. Unii nici măcar nu au lemne să facă treaba asta". La Mărăşeşti sunt circa 1.500 de apartamente.
Mai multe articole despre:
gaze iarnă lemne încălzire sobă