MENIU

În mai multe oraşe ale ţării s-a redus debitul de gaz natural

Foto: gandul.info

La Timişoara cantitatea de gaze alocată oraşului a fost deja redusă încă de marţi cu peste 30%. Ca şi la Galaţi, la Timişoara s-a trecut deja pe rezervele de păcură, care vor ajunge pentru trei sau patru zile. Reprezentanţii societăţii de energie termică au declarat că după terminarea rezervei de păcură se va folosi rezerva de cărbune.

Reprezentanţii CET Iaşi au declarat că Romgaz a redus cu 40% furnizarea de gaz metan către centrală, această măsură neafectând însă unitatea, care are la dispoziţie rezerve de cărbune pentru încă 45 de zile.

Unul dintre cei mai mari consumatori industriali afectaţi de criza gazelor este Doljchim Craiova. La combinat a fost întreruptă furnizarea cu gaze încă de marţi dimineaţă, iar producţia în secţia de amoniac a fost suspendată.

SC Termoficare 2000 din Piteşti a redus marţi dimineaţa debitul de gaz natural către cele două centrale termice din oraş la mai mult de jumătate, ca urmare a scăderii cotei de gaze pe care o importă România din Rusia.

Directorul societăţii care livrează agent termic în Piteşti, Iulian Richiţeanu, a precizat că încă de luni s-a primit o notificare din partea Transgaz, prin care erau anunţaţi că trebuie să raţionalizeze consumul de gaze în tot oraşul. "Dacă în mod normal temperatura din apartamente trebuia să fie undeva la 20-22 de grade Celsius, acum termometrele vor arăta cu până la 3-5 grade Celsius mai puţin", a declarat Iulian Richiţeanu.

Nu se ştie deocamdată cât va dura această situaţie, însă vor fi afectate aproximativ 45.000 de locuinţe. Directorul SC Termoficare 2000 a mai precizat că temperatura agentul termic din calorifere se va situa undeva la 40 de grade, mult prea puţin pentru ca apartamentele piteştenilor să se încălzească. "Foarte probabil astăzi vor sista şi apa caldă în tot oraşul. Este o măsură pe care o să o analizăm în cadrul unei şedinţe. Vom anunţa populaţia în cazul în care oprim apa caldă", a mai precizat Iulian Richiţeanu.

Mai multe articole despre:
import căldură gaz apă caldă Transgaz