MENIU

În Justiţie - Salarii pe jumătate, muncă tot pe jumătate

Foto: RTV
Şi magistraţii au primit azi salariile înjumătăţite şi au anunţat că vor da în judecată ministerul.

Supăraţi că au primit mai puţini bani, grefierii de la Curtea de Apel au redactat o încheiere de şedinţă folosind doar jumătăţi de cuvinte. Şi magistraţii au primit vineri salariile înjumătăţite şi au anunţat că vor da în judecată ministerul.

"CUR ACOR PĂRŢ PREZ CUVÂ Ş P CERE D AMÂ FORMU D APĂRĂ INTIM MOC ALEXAN MI", aşa arată o încheiere de şedinţă muncită pe jumătate.

Începând de joi, magistraţii din toată ţara au convenit să întrerupă activitatea, zilnic, între orele 9.00 şi 12.00, până când problemele din Justiţie vor fi rezolvate. 

Magistraţii sunt nemulţumiţi de reducerea salariilor din justiţiei cu 50%, pe care o consideră "sfidătoare" şi  o încălcare a independenţei judecătorilor. Conform comunicatului, "reducerea în această manieră a drepturilor salariale încalcă hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, înscrise în carnetele de muncă, chiar în baza corespondenţei derulate cu Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti."

Magistraţii mai arată că, până în prezent, " au apelat la mijloace  procedurale legale pentru apărarea drepturilor lor", însă formele de exprimare a nemulţumirilor vor evolua în funcţie de răspunsul Ministerului Justiţiei.

Protestele magistraţilor au continuat şi vineri.

Magistraţii au cerut preşedintelui ţării să intervină în acest conflict după ce s-au plâns că Executivul a încălcat statutul judecătorului prin ordonanţe de urgenţă.

Membrii CSM au anunţat că protestele vor continua, cel puţin până când preşedintele Traian Băsescu va găsi o soluţie pentru a scoate sistemul judiciar din impas. 

 

Mai multe articole despre:
justiţie magistraţi proteste bani muncă