MENIU

În Bucureşti, numerele de înmatriculare ale maşinilor vor avea trei cifre

Foto: NewsIn

Direcţia Regim Permise şi Înmatriculări a atribuit numere de înmatriculare cu trei cifre autoturismelor înregistrate Bucureşti, deoarece, în cel mult trei luni, combinaţiile atribuite doar cu două cifre se vor termina, a declarat chestorul Marian Tutilescu.

În prezent, în Bucureşti sunt înmatriculate aproximativ 1.250.000 de autovehicule, iar serviciul de profil mai are la dispoziţie puţin peste 155.000 de combinaţii de litere de atribuit numerelor cu două cifre.

Potrivit celor de la Serviciul de Înmatriculări Bucureşti, aceste numere vor fi epuizate în două, maxim trei luni, urmând ca după aceea să se treacă la sistemul cu trei cifre.

Examinatorii de la proba practică pentru obţinerea permisului auto vor fi verificaţi pe trasee

Organigrama Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule, care va intra în vigoare din 15 mai, are în componenţă un serviciu nou înfiinţat, care va verifica examinatorii în timpul probelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere, a declarat chestorul principal Marian Tutilescu.

Potrivit şefului Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule, noua schemă după care va funcţiona Direcţia are cu 34 de funcţii mai puţin, dintre care şase de conducere. 

Tutilescu a precizat că a fost înfiinţat un serviciu de control, care are în componenţă zece cadre şi care are ca atribuţiuni verificarea dosarelor de examinare la nivel naţional şi verificarea corectitudinii examinatorilor la proba practică necesară obţinerii permisului de conducere.

Altfel spus, lucrătorii acestui serviciu vor verifica, prin sondaj, dacă examinatorii din toată ţara îi sancţionează corect la proba practică toţi candidaţii înscriţi la proba practică.