MENIU

Impozitul minim obligatoriu închide companiile româneşti

Foto: stateyourpurpose.com

Situaţie alarmantă în mediul de afaceri românesc! În mai puţin de o lună, numărul companiilor care şi-au suspendat activitatea s-a triplat. Patronii spun că au fost nevoiţi să recurgă la această măsură din cauza impozitului minim obligatoriu pe care trebuie să-l plătească de la 1 mai.

Afacerile micilor comercianţi au fost lovite în plin de decizia Guvernului. Cele mai multe cereri de suspendare a activităţii vin din acest sector. Au fost puse, însă, pe butuci şi multe din firmele de construcţii şi imobiliare. În Bucureşti, Cluj, Constanţa şi Braşov au fost închise cele mai multe companii.

Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, mulţi patroni au ales să-şi suspende activitatea. Cererea a crescut cu 344% între 1 şi 27 aprilie 2009 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Asistăm la o triplare şi a numărului de companii care au fost radiate voluntar în ultimele 28 de zile. O creştere alarmantă s-a înregistrat şi în privinţa firmelor care au fost dizolvate voluntar. Totul, din cauza impozitului forfetar impus de Guvern, care se va aplica de vineri.

Fie că au sau nu profit, patronii vor trebui să plătească la stat un impozit minim, perceput în funcţie de cifra de afaceri. Acesta porneşte de la 500 de euro şi poate depăşi cinci mii de euro.