MENIU

Împărţirea funcţiilor din teritoriu dă bătăi de cap Coaliţiei PSD-PD-L

Foto: NewsIn

Luna de miere a coaliţiei de guvernare a luat sfârşit. Cel puţin la nivel local, acolo unde PSD şi PD-L nu reuşesc să se înţeleagă cine, ce instituţii va conduce.

La Arad, negocierile pentru împărţirea funcţiilor au eşuat înainte de a începe. Liderii arădeni ai celor două partide se gândesc să apeleze la o comisie de mediere de la Bucureşti şi chiar la tragerea la sorţi.

Şi asta pentru că democrat-liberii nu vor să renunţe la câteva dintre instituţii, printre care şi Finanţele Publice.

Nici în alte judeţe lucrurile nu stau mai bine. La Hunedoara, bătălia se dă înclusiv pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean deţinută, în prezent, de un membru PRM.

Lupte grele pentru posturi şi la Buzău. Aici, liderii PSD şi PDL au anunţat că au ajuns la o înţelegere şi vor fi schimbaţi din funcţie toţi directorii instituţiilor descentralizate din judeţ.

Blocaj pe toată linia în Gorj, unde PSD a decis să înceteze negocierile cu PD-L până când nu vor fi schimbaţi directorii generali de la unităţile din minerit şi energie. Nici posturile de prefect nu sunt bătute în cuie în toate reşedinţele de judeţ.

Singura certitudine în ceea ce priveşte împărţirea acestor funcţii este faptul că PDL va avea 21 de prefecţi, inclusiv în Capitală, iar social-democraţii 22.

Mai multe articole despre:
PSD coaliţie prefecţi instituţii judeţ PD-L